De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
0

Winkelmand

 x 

Totaal

€ 0,00

Bestellen

About

Studio Rode Kers staat voor alles dat het leven extra kleur geeft. De kers op de taart! La touche finale!

Voor Corine is 'haar kers op de taart' dat ze graag dingen maakt. Rode Kers is de naam van haar allereerste blog, waarop ze nachtgedichten maakte. Deze nachtgedichten zijn allang verdwenen (tegenwoordig slaapt ze 's nachts), maar de naam is gebleven. Ook haar latere blogs over haar leven, gezin en interieur heette Rode Kers. Net als haar instagram account, haar keramiek studio, haar coachingspraktijk, haar webwinkel en deze website. 

Tegenwoordig is Corine 'haar rode kers' vooral het verzamelen en maken van keramiek. Na het behalen van haar master in management, wilde ze dolgraag even niet meer met haar hoofd bezig zijn. Ze ging lekker met haar handen in de klei en volgde de driejarige ambachtelijke keramiekopleiding SBB in Gouda en is sindsdien ook keramiste.

Dit is haar kers boven op haar kleurrijke 'patchwork' gezin en vrolijke interieur, haar drukke baan als directeur van (de ook zeer kleurrijke organisatie) Roads, haar werk als coach bij de Business School Nederland en als toezichthouder in het (speciaal)onderwijs.

Studio Rode Kers doet zij als ontspanning. Haar kleine atelier bevindt zich helemaal achterin haar tuin. Het rustigste plekje van het huis. Met mooi weer gaan de deuren open en stroomt de wereld binnen. Naast haar keramiekspullen bevindt zich binnen in de studio een grote verzameling aan 'kringloopgeluk'. Waaronder veel vintage keramiek en retro speelgoed. Deze voorwerpen zijn mede inspiratiebron voor de ontwerpen van Studio Rode Kers. Daarnaast verkoopt zij deze schatten ook in haar webwinkel, omdat zij een passie heeft voor verzamelen (en zij anders niet meer in haar huis en studio past).

Studio Rode Kers ontwerpt en maakt graag keramiek met een verhaal. Een geluksvisje met een wensje van binnen (om weg te schenken), een gebroken vaasje (voor een gebroken bloem), een gevonden diamant van een oude schaal (iets ouds iets nieuws maken).

Buiten grenst de studio aan haar kleurrijke veranda en moestuin, waar het heerlijk mijmeren is over nieuwe projecten. Zomers gaat haar draaischijf dan ook regelmatig naar buiten en 's winters gaat het kacheltje in de studio aan. Als overal de lichten uit gaan, brandt er vaak nog wel een lampje in de studio. Juist omdat het in de nacht zo lekker stil is.

Corine is ook wel bekend als @redcherryrodekers op instagram. Haar Instagramaccount heeft ruim 17.000 volgers en staat bekend om haar kleurrijke interieur en tuin. Haar keramiek en interieur staat regelmatig in woonbladen over de hele wereld (zuid-afrika, duitsland, engeland, amerika, nederland e.d.). Ook had zij een binnenkijker op televisie bij het KRO-programma Binnenstebuiten. Wanneer je het leuk vind om samen te werken met Corine, dan kan je via contact(formulier) haar een berichtje sturen. Corine haar interesse gaat vooral uit naar originele creatieve projecten.