De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
0

Winkelmand

 x 

Totaal

€ 0,00

Bestellen

DIY

CHERRY PICKING! DO-IT-YOURSELF

Op de markt of in de winkel zien we altijd alleen de mooiste kersen liggen! We zien zelden de mindere exemplaren en wat allemaal voor nodig was om de kersen goed te laten groeien. Je zou kunnen denken dat alle kersen in de boomgaard net zo rond, rood en mooi zijn. De kersenplukker heeft echter al de beste selectie voor ons gemaakt.

  

Ook op instagram staan geweldige filmpjes van keramiek projecten. Met letterlijk 1 knip met de vingers is het meest prachtige werkstuk klaar! De werkelijkheid is echter een stuk weerbarstiger! Nergens is zichtbaar hoe hard de kunstenaar heeft geoefend. Corine haar examen werkstuk barstte vlak voor de deadline in de oven tweeên... Ze was niet de enige... ook na vele jaren ervaring, klei blijft een natuurproduct. De mogelijkheden en onmogelijkheden met klei zijn ontelbaar.

kersoorbellen

Vandaar dat Corine speciale 'cherry picking' handleidingen aan het ontwikkelen is. Een DIY-handleiding waar al een groot aantal keuzes voor je gemaakt zijn. Welke materialen je nodig hebt en waar je deze kan kopen. Welke gereedschappen je nodig hebt. En natuurlijk hoe je het ontwerp kunt maken, bewaren en bakken. (Ook waar je dat kunt doen als je zelf geen oven hebt.) De 'cherry picking" handleiding is ook goed te gebruiken als je wilt gaan kleien met groepjes kinderen, jongeren of mensen met een lichte beperking.

Natuurlijk is het niet gegarandeerd dat het met de handleiding 100% goed gaat! :-) Maar het helpt natuurlijk wel! Is er een (handvorm of giet) werkstuk dat je graag zou willen maken? Een techniek dat je graag wilt leren? Corine hoort het graag (via contactformulier of email) en wie weet maakt ze er ook een handleiding over.