De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
0

Winkelmand

 x 

Totaal

€ 0,00

Bestellen

Lucky Fish

Het begon allemaal met een oud retro plastic badvisje dat Corine van Studio Rode Kers tegen kwam in de kringloopwinkel. Vintage speelgoed verzamelt zij al jaren. Ze wordt er blij van en het inspireert haar. Daarbij staat de vis staat al eeuwenlang symbool voor geluk. Het badvisje inspireerde haar tot het maken van een keramieke geluksbrenger. Om op persoonlijke wijze je naasten (of jezelf) geluk te kunnen wensen. Aan de onderkant van het keramieke visje zit een gaatje, waar je een gelukswensje in kunt doen. Dit wensje krijg je er ook bij.

Haar eerste geluksvisjes gaf Corine gewoon weg. Aan mensen die iets liefs voor haar gedaan hadden, mensen die haar lief zijn of mensen die wel wat geluk konden gebruiken. De reacties waren zo enthousiast. Mensen vonden het zo leuk om een geluksvisje te krijgen, dat zij zelf ook graag een geluksvisje wilde weggeven. Zo ontstond de vraag naar geluksvisjes. Waarop Corine het idee kreeg om allerlei verschillende kleuren (geglazuurde) geluksvisjes te maken. Voor iedere smaak of stijl, weer een ander geluksvisje. Er kwamen zelfs gouden visje (goudvisjes) of luxe royal geluksvisjes (met een kroontje). Voor de echte Lucky Fish onder ons! De Lucky Fish kreeg zelfs vriendjes (hamster Theo op Instagram) en haar eigen hashtag en vele enthousiaste fans op Instagram.

Corine verkoopt nog steeds handgemaakte keramieke geluksvisje via haar webshop. Ze geeft er ook nog regelmatig eentje weg. Zodat het geluk - als ying & yang - met elkaar in balans blijft.

Alle geluksvisjes worden door Corine handmatig gemaakt. De witte visjes worden biscuit gebakken in een speciale keramiekoven. De gekleurde visjes worden daarna geglazuurd en een tweede keer op nog hogere temperatuur gestookt. De Royal visjes werden zelfs drie keer gestookt, maar dat was zoveel werk dat ze deze uit haar collectie heeft gehaald. Een stook duurt namelijk zo'n 24 uur exclusief drogen en afkoelen. Ieder gelukvisje is handgemaakt en weer net ietsje anders dan de ander. Een uniek handgemaakt cadeautje.