De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
De Rode Kers - logo De Rode Kers - logo
0

Winkelmand

 x 

Totaal

€ 0,00

Bestellen

DIY KLEI JE EIGEN VAAS AAN JE EIGEN KEUKENTAFEL!

Heb je zin in een vrolijk uitdagend en mindfull project in deze bijzondere tijd van corona? Lijkt het je fijn om met je handen in de klei te zitten. Lijkt het je leuk om samen met anderen creatief bezig te zijn, maar toch aan je eigen keukentafel te zitten? Heb je altijd al verlangt om iets met de klei te doen? Wil je graag zelf een hele grote vaas leren maken?

Schrijf je dan in voor mijn nieuwste en allereerste online workshop. Het maken van je eigen reuze vaas! Er zijn maximaal vier plaatsen (en twee reserve). Vol is vol. 

Online help ik je om de juiste spullen te gebruiken en stap voor stap begeleid ik je bij het maken van je eigen vaas. Waarbij ik online alle stappen rustig voordoe, en jij stap voor stap mee kan doen, terwijl ik gelijk ook met jouw werk meekijk en je help wanneer je vast loopt. Daarnaast maken we er ook met elkaar een gezellige bijeenkomst van. Je hebt geen draaitafel nodig. Je kunt alle benodigheden voor deze reuze vaas zelf aanschaffen (je krijgt van mij de lijst) of ervoor kiezen dat deze van te voren naar jouw huis gestuurd worden.

Deze online workshop/cursus bestaat uit vier bijeenkomsten waarin we met elkaar ieder een eigen reuze vaas te maken. Mocht je wat langzamer zijn of graag eerst kijken en luisteren, dan heb je na iedere de les ruim de tijd - 7-21 dagen - om zelf verder aan je vaas te werken, tot de volgende les. Na de derde les kijken we samen waar je je vaas kan laten stoken in een keramiekoven. (Waar is afhankelijk van waar je woont.) In de vierde les bewonderen we elkaars vazen en leren we van de verschillen en laat ik voorbeelden zien over mogelijke afwerking.

Mochten jullie je vaas ook gelijk zelf  willen bewerken en/of glazuren dan kunnen - in overleg - nog twee extra lessen aan toegevoegd worden. Dit is beslist niet noodzakelijk. In verband met de droogtijd en de stooktijd vinden de eerste twee lessen een week na elkaar plaatst plaats en zitten tussen de derde en de vierde les meerdere weken.

Feestjes, restaurantbezoek, winkelen, terrasjes of kringlopen het zit er allemaal nu even niet in. Gelukkig kan je altijd en overal zelf kleien. Daarnaast heb je een laptop en Ipad nodig, een goed werkende internetverbinding en ben je een klein beetje bekend met het programma teams. Heb je nog geen ervaring met teams, probeer dit dan voor de cursus een keertje uit met je buurvrouw. :-)

Inloggen en voorbereiden vanaf 9.30 uur
Vier woensdagochtenden van 10-12 uur (maart-mei) online les waarin uitleg, voordoen, samen werken en feedback in zeer kleine groep.
Schriftelijke handleiding/naslag en de mogelijkheid tussendoor te kunnen bellen bij vragen/knelpunten.
Kosten 350,- euro per persoon
(Plus 50,- euro extra indien je alle benodigde materialen/gereedschap + verrassing kant en klaar van te voren thuisbezorgd wil hebben).
Dit is exclusief eventuele biscuit stookkosten. Deze zijn afhankelijk van de grootte van je werkstuk, je woonplaats en jouw eigen mogelijkheden. Indien je in de omgeving van Haarlem/Leiden woont, kan de vaas in mijn eigen oven gestookt worden. Anders zoeken we samen elders een oplossing. Ik ken ateliers en keramisten in heel Nederland. Prijs ligt tussen de 0 en max. 60 euro. 

Je kunt je voor deze les opgeven via de webshop. Wanneer de groep vol is bepalen we de data in overleg.